Időpontfoglalás

FETAPHON
home-monitoring rendszer

Kalkulátorok


http://genium-med.hu/


 
Bejelentkezés
 
Azonosító:  
Jelszó:  
 
  Regisztráció >

Gyakori kérdések a Fetaphonnal kapcsolatban:

Mire jó a CTG?
Biztonságos a Fetaphon használata?
Ikerterhességben használható a Fetaphon készülék?
Hányadik terhességi héttől használható a Fetaphon?
Mire használható a Fetaphon?
Miért kell jelezni a magzatmozgásokat?
Hány perces egy Fetaphon vizsgálat?
Mi a teendő, ha nem sikerül megfelelően mérni a Fetaphonnal?
Hol használható a Fetaphon?
Mikor végezzük a vizsgálatot a Fetaphonnal?
Fetaphon készülék bérlés

Mire jó a CTG?
A CTG készülék egyszerre regisztrálja a magzat szívfrekvenciáját, az anyai méh aktivitását és a kismama által jelzett magzatmozgásokat, és ezen adatokat az idő függvényében papírszalagra rögzíti. A vizsgálat lehetővé teszi a magzati veszélyállapotok korai felismerését.

Biztonságos a Fetaphon használata?
Termsézetesen, a Fetaphon használata teljesen biztonságos. A készülék és a vizsgálófejek semmiféle sugárzást sem bocsátanak ki a vizsgálat során. Amikor a készülék elektromos hálózathoz csatlakozik (akkumlátor töltése érdekében), a mért adatok GSM rendszeren kerülnek átküldésre a készülékről. Az ilyenkor fellépő rádiósugárzás megfelel egy mobiltelefon használatakor fellépő sugárzásnak. A készüléket természetesen ilyen szempontból is bevizsgálták, és az egészségügyi előírásoknak teljes mértékben megfelel!

Ikerterhességben használható a Fetaphon készülék?
Igen. A két magzatnak általában jól elkülöníthető a helyzete, így a szívhangjuk is jól elkülönülő helyen hallható a legjobban. Természetesen, a vizsgálat ideje annyiszor 20 perc, ahány magzat van. Javasoljuk, hogy közvetlenül egymást követően végezze el a magzatok vizsgálatát, így könnyebben követhető, hogy melyikük van már túl a vizsgálaton. A vizsgálat előtt konzultáljon kezelőorvosával!

Hányadik terhességi héttől használható a Fetaphon?
A készülék a 28. terhességi héttől használható, de a 32. héttől ajánlott a használata. Korábbi időszakban is használható, de ilyenkor még kevesebb információt nyújt, mivel a magzat szívverése még nehezen hallható.

Mire használható a Fetaphon? A Fetaphon egy CTG készülék, amellyel teljes értékű CTG regisztrátumot küldhet a kismama a kezelőorvosának.
Azonban ha csak szeretné hallani a magzat szívhangját a regisztrátum elküldése nélkül, a vizsgálatkor ne indítsa el a"Mérés"-t.

Miért kell jelezni a magzatmozgásokat?
Amikor fizikai munkát végzünk vagy mozgunk, a szívverésünk száma is változik. A CTG regisztrátumon megjelenő egyik legfontosabb információ, hogy hogyan változik a magzati szívösszehúzódások száma magzatmozgások közben. Ezért kell jelezni a kismamának, ha magzatmozgást érez.

Hány perces egy Fetaphon vizsgálat?
A tiszta vizsgálati idő 20 perc, tehát ennyi ideig kell a magzat szívhang-jelének látszania a regisztrátumon ahhoz, hogy teljes értékűnek minősüljön a vizsgálat. A kezelőorvos ettől a szokványos időtől eltérhet, kérhet többszöri mérést annak ellenére, hogy Ön a "Mérés sikeres volt" üzenetet kap. Ez nem ad okot aggodalomra! A Fetaphont éppen azért fejlesztették ki, hogy a magzat megfelelően, folyamatosan ellenőrizhető legyen.

Mi a teendő, ha nem sikerül megfelelően mérni a Fetaphonnal?

1. Nyugodtan olvassa el és nézze meg a "Használati utasítást", az útmutató kisfilmmel.
2. Olvassák el a gyakori hibákat felsoroló táblázatot.
3. Ismét olvassák el a Használati útmutatót és nézzék meg a filmet.
4. Konzultáljon kezelőorvosával.

Hol használható a Fetaphon? A készülék bárhol használható, ahol a kismama kényelmesen és megfelelően csendes környezetben helyezkedik el.
A készülék alkalmas arra, hogy az adatok elküldése nélkül, több mérési eredményt tároljon. A legközelebbi töltéskor a készülék megpróbálja elküldeni a mért adatokat. Ha megfelelő a GSM lefedettség, az adatátvitel sikeres lesz.
Ha nem megfelelő a GSM lefedettség, akkor a készülék tovább tárolja az adatokat. A különböző mérések végzésének ideje beazonosítható, és azok sorrendje nyomon követhető, így nem okoz problémát ha több mérési eredményt küld el egyszerre a kismama.

Mikor végezzük a vizsgálatot a Fetaphonnal?
A vizsgálatot akkor végezzük, amikor a kezelőorvos elrendeli. Ha erre nem kap külön iránymutatást, akkor -a megfelelő időben történő kiértékelés érdekében - a nappali időszakot javasoljuk.
A legtöbb információt az a mérés hordozza, amikor a magzat ébren van, és élénk. A magzatnak is van "napirendje"; gyakran ugyanabban a napszakban van ébren. Gyakori, hogy a kismama étkezéséhez igazodik a magzat ébrenléte. Ennek az a lehetséges magyarázata, hogy az étkezést követő magasabb vércukorszint a kismamában a magzatot is élénkíti. Tehát érdemes a mérést ilyen időszakokban végezni.
Természetesen a Fetaphon alkalmas arra, hogy Ön bármikor mérést végezzen.

Fetaphon készülék bérlés:

Rendelőnkben a kismamáknak lehetőségük van az új, biztonságos, otthon könnyedén használható Fetaphon home-monitoring rendszer kipróbálására, otthoni bérlésére. Amennyiben tájékoztatónk felkeltette érdeklődését, vagy kérdése merült fel, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén.

A készülék 1000 Ft / nap áron bérelhető.

Egészségpénztár tagoknak elszámolási lehetőség!<< vissza