Időpontfoglalás

FETAPHON
home-monitoring rendszer

Kalkulátorok


http://genium-med.hu/


 
Bejelentkezés
 
Azonosító:  
Jelszó:  
 
  Regisztráció >

A Fetaphon története

Jelentős számú klinikai eset feldolgozása során megállapították, hogy a veleszületett agykárosodások többsége (90%-a) nem a szülés alatt keletkezik, hanem a szülést megelőző hetekben, a méhen belüli élet során. Emellett megállapították, hogy a non-stressz kardiotokográfia (CTG) diagnosztikus ereje nagymértékben javítható, ha a megfigyelési időt meghosszabbítják, tehát ha a kismamák nem csupán heti egy alkalommal végeznek CTG vizsgálatot, hanem legalább napi gyakorisággal.
Napjainkban Magyarországon a szülés körüli magzati-újszülött halálozás a terhességek 0,7%- a évente (kb. 750 magzat-újszülött/év); ennek kétharmadát a méhen belüli elhalálozás teszi ki. E tragédiák többsége a kismamák otthonában, fenyegető vagy erre utaló jelek nélkül következik be. Joggal remélhető, hogy ha a magzatok állapot-megfigyelése a kismamák otthonában is elvégezhető, tehát már otthonukra is kiterjed a megfigyelés, a váratlan méhen belüli elhalások egy része is megelőzhető lesz a jövőben.

Ezért fogtak össze a különböző tudományágak képviselői és kezdték meg egy otthoni CTG vizsgálat elvégzésére alkalmas rendszer kifejlesztését. A Fetaphon nemzetközi CE 1011 engedélyszámmal rendelkező és hazai szabadalommal védett orvosi műszer, CTG. A Fetaphon lehetővé teszi a gyakori, otthoni megfigyelést. A kismama önállóan, szakember segítsége nélkül el tudja végezni a vizsgálatot, majd elküldi a mért adatokat orvosának! Ezért a Fetaphon kialakításánál fontos szempont volt, hogy a készülék egyszerűen, könnyen kezelhető, kisméretű, könnyedén hordozható és esztétikus is legyen. A Fetaphon formatervezőjét 2008-ban Magyar Formatarvezési Díjjal jutalmazta a szakma.<< vissza