Média megjelenések

A DIAGNÓZIS – 21 TRISZÓMIA

Írta: dr. Timmermann Gábor és Mátyás Mónika

Down-szindróma: a száraz tények, a magzatkori diagnosztika lehetőségei, felismerés, mérlegelés, döntés, lehetőségek, utak. Egy kiskönyv, amelyből nem pusztán tudást szerezhetünk, de alternatívákra is rávilágít, a Down-szindrómás magzatot viselő várandósok számára valamennyi tényező feltérképezésével. Tiszta fejjel, ítélkezés nélkül.

DR. TIMMERMANN GÁBOR:
A MÉHEN BELÜLI FOGAMZÁSGÁTLÓ ESZKÖZÖK/RENDSZEREK ÉS BIZTONSÁGOS FELHELYEZÉSÜK A KLINIKAI GYAKORLATBAN

2015, Betűvirág kiadó, Budapest
“Hiszek abban, hogy mindenkiben, aki elolvassa ezt a kiadványt, sikerül bizalmat ébresztenem az IUD/IUS iránt, valamint drasztikusan csökkenteni tudja ezen invasiv módszer alkalmazásának kockázatait” – írja a könyv előszavában a szerző. A könyv egyszerre olvasmányos, tanulságos, reflexív, szemléletes, és legfőképpen gyakorlati.

NŐI KOMFORT DERÉKON ALUL

A Rádió Bézs Bakker, anya lettem! című műsorában dr. Timmermann Gábor szülész-nőgyógyász többek között arról beszélt, hogy miként őrizhető meg a hüvely rugalmassága szülés után, illetve az idő előrehaladtával.

KASZA TIBOR FACEBOOKLIVE: A SZÜLÉSZ-NŐGYÓGYÁSZ VÁLASZOL A KISMAMÁK KÉRDÉSEIRE KORONAVÍRUS TÉMÁBAN

(Megtekintéshez kattintson a képre!)

AZ ARC KARAKTERE IS VÁLTOZIK A TERHESSÉG ALATT?

INTIM TITKOK: ESZTÉTIKA ÉS EGÉSZSÉG DERÉKTÓL LEFELÉ

Dr. Timmermann Gábor szülész-nőgyógyász, a Genium Egészségügyi, Családtervezési és Diagnosztikai Központ orvos igazgatója a Rádió Bész adásában a legkorszerűbb esztétikai és nőgyógyászati trendekről, eljárásokról, többek között az intimlézeres kezelések lehetőségeiről beszélt.

ARANYSZABÁLYOK FOGAMZÁSGÁTLÓ TABLETTA SZEDÉSÉHEZ

SZÜLÉS 40 FELETT: MI A LEGIDEÁLISABB KOR A GYERMEKVÁLLALÁSHOZ

GYEREKVÁLLALÁS A NEGYEDIK X FELETT

Az alábbi cikk nem egy kritika a 40 év felett gyermekvállaló nőkről. Tényeket közlök, udvariaskodás nélkül. Kérem, hogy senki ne sértődjön meg miatta. Célom a tájékoztatás, valamint egy problémára és megoldására való felhívás volt.
15 éve foglalkozom családtervezéssel, meddőségi kivizsgálással és kezeléssel. Az utóbb pár évben a rendeléseimen jelentősen megnövekedett a 40 év feletti gyermekvállalók aránya. Én minden hétköznap rendelek, és most már nincs olyan alkalom, hogy ne jelentkezne egy-két új, ilyen problémával küzdő páciens. Egyre több új módszert és lehetőséget kellett bevezetnem a praxisomba, hogy ki tudjam szolgálni ezeket a párokat is, nem is rossz eredménnyel (lásd a cikk második felét).

Én csak „elkésett generáció”-nak hívom őket. Többségük első gyermeket szeretne, de nem ritka, hogy már van gyermek, de nem jön a testvér, vagy új kapcsolatból szeretne ismét. Általában 41-43 éves korban jelentkeznek, de egyre több a még későbbi, akár 48-49 éves. Ez nem lehetetlen, de gyakran igen nehéz feladat. Minél később jelentkezik valaki, annál többe kerül a kezelés, és annál kisebb a sikerarány.

A cikk a képre, illetve ide kattintva olvasható el.

DOWN-SZINDRÓMA: TÉNYEK ÉS TÉVHITEK

TV2, MOKKA, 2017. OKTÓBER

Szinetár Dóra közösségi oldalán osztotta meg, hogy nemrégiben megszületett kisfia enyhe fokozatú Down-szindrómás. A Mokkában a témával kapcsolatban a Down Alapítvány elnöke Dr. Gruiz Katalin és Dr. Timmerman Gábor szülész-nőgyógyász volt. A doktornő elmondta ezzel a betegséggel szemben szinte csak tévhitek vannak, viszont fontosnak tartja, hogy a szülők ne tragédiaként éljék meg a kialakult helyzetet. A doktor úr pedig a szindróma jellemzőiről és a szűrések fajtáiról mesélt.

TERHESSÉG – AKI GYEREKET SZERETNE, ANNAK FIGYELNI KELL A SÚLYÁRA

A terhesség előtt rendezni kellene a súlyproblémákat, ugyanis a családot tervező magyar nők 25%-ának van gond a súlyával – figyelmeztet a nőgyógyász.. (…)
A meddőséggel kapcsolatos problémák és a testsúly között szoros összefüggés van, mert a testtömeg és a hormonális rendszer kapcsolatban vannak” – mondja dr. Timmermann Gábor.

A cikk a képre kattintva olvasható el.

INTIMLÉZERES KEZELÉSEK A GENIUM KÖZPONTBAN

Dr. Timmermann Gábor a Genium Központban végzett esztétikai és nőgyógyászati lézeres kezelésekről.

BABYCTG A NÓVUMBAN

Az MTVA Nóvum című műsorában is bemutatkozott a BabyCTG. Dr. Timmermann Gábor szülész-nőgyógyász és Prőhle Orsolya szoftverfejlesztő az orvosi távfelügyelettel működő magzati szívhang-figyelő működéséről beszéltek.

Forrás: https://www.mediaklikk.hu/musor/novum/

SZEX: KI, MIT, KITŐL, HONNAN? HOL TART A FIATALOK SZEXUÁLIS FELVILÁGOSÍTÁSA?

RTL Klub / RTL II, Magyarul Balóval, 2016. 12. 19.
A fiatalok negyede semmilyen fogamzásgátló módszert nem használ, a gyermekek több mint felével sosem beszélgetnek szüleik a szexről, az iskolában szinte egyáltalán nem esik szó róla, a többség a barátoktól és az internetről tájékozódik – már amennyire ez tájékozódás. Szex és fiatalok: felvilágosítás, releváns tudás, avagy tudatlanság és következmények.

Baló György vendégeként, dr. Timmermann Gábor többek között elmondta, az elmúlt 15 évnek egyaránt vannak pozitív és negatív tanulságai. Mindenképpen pozitív eredmény, hogy az abortuszok száma csökkent mind az élve születések számához viszonyítva, mind abszolút értékben. Eközben továbbra is baj, hogy az interneten elérhető pornográfia és kritikátlanul megosztott információk tömege éri el a fiatalokat. A szexuális felvilágosítást a szülőknek már jóval a kamaszkor előtt meg kellene tenniük, de sokkal többet kellene tennie az iskolának is annál, amit jelenleg tesz – véli dr. Timmermann Gábor.

SZÜLETÉS – EGYEDI KIÁLLÍTÁS A CSODÁK PALOTÁJÁBAN

A Csodák Palotájában egy interaktív, élményalapú, hiánypótló kiállítást láthatunk fogantatásról, terhességről, születésről. A Születés c. kiállítás egyszerre látványos és élménydús: interaktív DNS-lánc, fogantatás-kalkulátor, egyedi videók és fotósorozatok mellett, a látogató kvázi „beülve az anyaméhbe” hallgathatja meg, hogy mit érzékel egy magzat a méhen belüli világban, de néhány percre kismamává is válhat (különösen egyedi élmény ez férfiak számára!), és kipróbálhatja, milyen viselni azt a terhet, amelyet egy kilencedik hónapban lévő kismama visel.

A kiállítás megálmodója és megvalósítója, dr. Timmermann Gábor közel 10 éven át gyűjtött anyagaiból láthatunk különlegességeket. A Kossuth Rádió Vendég a háznál című műsora a kiállításra kalauzol el.

A műsor meghallgatható itt: Vendég a háznál***
Kossuth Rádió, Vendég a háznál c. műsor, 2017. 01. 12.

A kiállítás honlapja: itt

BEFOLYÁSOLHATÓ-E A SZÜLETENDŐ MAGZAT NEME?

SZIÁMI IKREK SZÜLETTEK BUDAPESTEN: KÉTÉVENTE EGY ILYEN ESET VAN

TV2 MOKKA, 2017. ÁPRILIS
Lány sziámi ikerpár született Budapesten, a SOTE Klinikáján, egy dunántúli anya hozta világra őket. Az orvosok már a terhesség alatt tudták, hogy össze vannak nőve, így nem orvosi hiba történt. Dr. Timmermann Gábor a Mokkában elmondta, hogy van olyan szülész, aki soha nem találkozik sziámi ikres terhességgel, neki volt ilyen esete, ráadásul pont egy ismerőse volt a páciens.

IDŐPONTFOGLALÁS

Arra esküdtem fel, hogy vigyázzak a nők egészségére, hogy ügyeljek arra: a megszületés mindig egy csodálatos és örömteli pillanat legyen, és semmi se árnyékolja be.

Pácienseim mondták

 • Kérem engedje meg, hogy ezúton fejezzük ki hálánkat és mondjunk köszönetet Önnek, amiért az immár nyolc hetes Luca baba szülei lehetünk. Amikor három év sikertelen próbálkozás után felkerestük Önt, már az első alkalommal jól estek biztató szavai és reménykedve vágtunk bele a vizsgálatokba, majd pedig az inszeminációs eljárásba. Elmondhatatlan öröm volt, amikor rögtön az első alkalmat követően pozitív terhességi teszt eredményével kereshettük fel. Köszönjük azt az odaadó szakmai és emberi törődést Önnek és valamennyi kollégájának, amelyben a vizsgálatok és a terhesgondozás során részünk volt, és amely nélkül nem tarthatnánk karunkban a mi kis csöppségünket.

  KRISZTINA ÉS GÁBOR
  Páciens
 • Nem is tudom, hogy lehet azt megköszönni, amit értünk tett és tesz. 2018. 01. 01-én reggel 9-kor idejét és energiáját nem sajnálva bejött, kinyitotta miattunk a klinikát, hogy hozzásegítsen minket legnagyobb vágyunkhoz: egy kisbabához. Csodálatos érzés, hogy ilyen orvosunk van mint ön, akire mindig minden körülmények közt lehet számítani, ha telefonon hívom és épp nem ér rá, még aznap mindig visszahívott. Ez egy nagyon megnyugtató érzés. A babaprojektünk miatt rengeteg orvoshoz rohangáltunk az évek alatt, de ezt a fajta hozzáállást sehol se tapasztaltuk

  EDINA ÉS GÁBOR
  Páciens
 • Kislányunk, Szófia 2017. 07. 27-én 3400g és 53 cm -el született császármetszéssel. Elsősorban szeretnénk megköszönni Dr. Timmerman Gábornak azt a hihetetlen szakmai tudást, kedvességet, szeretetet amit kaptunk várandósságom során és ,hogy világra segítette a mi kicsikénket, továbbá köszönet a összes dolgozónak, asszisztenseknek akik a segítségünkre voltak várandósságom és terhesgondozásom alatt. Nagyon profi csapat és hihetetlen kedvesség ami fogadott minket hétről hétre! Köszönjük, hogy itt válhattunk egy családdá.❤

  BRIGITTA ÉS CSABA
  Páciens
 • Timmermann doktor úrnak üzenem, a garancia, amit a nem megállapítására használ, 100 százalékos. Mindig izgatottan vártuk az ultrahang vizsgálatokat, egy élmény volt önökhöz járni. Egészségesen született kislányom, Anna.

  MÓNIKA
  Páciens
 • Szeretnénk köszönetet mondani Timmermann Doktor Úrnak, aki a kiváló szakmai tudásával és kedvességével a babatervezésünktől egészen a kisfiunk, Balázs megszületéséig végig a segítségünkre volt. Továbbá köszönet az asszisztenseknek, akik a terhesgondozás alatt mindig nagyon segítőkészek és kedvesek voltak. Külön említést érdemel, a központ kiváló felszereltsége, ami szintén hozzájárult ehhez az élményhez. Munkájukhoz további sikereket kívánunk!

  EDIT ÉS JÓZSEF
  Páciens

Időpontfoglalás

Kedves páciensünk!

2024.07.12-től-2024.07.22-ig szabadságon leszünk.
Az időpontfoglalás telefonon keresztül zavartalanul üzemel.

 

Laborszolgáltatásunk ez idő alatt zárva tart.
Igazolásokat/ Receptfelírásokat legközelebb rendelési időben 07.23-tól tudunk teljesíteni.

Megértését köszönjük!

Tisztelettel:
Dr. Timmermann Gábor