Szakmai önéletrajz

szülész-nőgyógyász

Dr. Timmermann Gábor

Mint szülész-nőgyógyász folytatok ambuláns betegellátást, terhesgondozást. Professzionális módon végzek magzati és nőgyógyászati ultrahangvizsgálatokat. Kórházi munkát (szülések, műtétek) kizárólag a Róbert Károly Magánklinikán vállalok. Szakmai érdeklődésem: családtervezés, meddők és habituális vetélők kivizsgálása, PCO szindróma, koraszülés és nem kívánt terhesség megelőzése, genetikai szintű ultrahang vizsgálat.

1973. szeptember 1-én születtem Budapesten, ahol jelenleg is lakom. Másik, életemben fontos városok Sopron, ahol 3 évig tanultam és 1 évig dolgoztam. Örökké szeretettel és nosztalgiával fogok gondolni a „hűség városára”. Valamint Balatonszárszó, ahol családi nyaralónkban az év egy jelentős részét töltöm.

Szülészeti és nőgyógyászati tanulmányaim:
Általános orvosi tanulmányaimat a Semmelweis Egyetemen végeztem, ahol 2001-ben kaptam diplomát. Az egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján töltöttem a rezidensi éveimet, ahol Dr. Szabó István docens úr volt a mentorom. A rezidensi munka mellett Cegléden mentőztem és háziorvosi ügyeleteket vállaltam Dr. Csiszár Géza vezetésével, akinek szintén sokat köszönhetek. A mentőzés során tanultam meg a gyors helyzetfelismerést, és a rögtönzött döntést. A háziorvosi ügyeletek alatt sokat láttam a világ gondjaiból, és holisztikus gyógyítási látásmódot kaptam. 2003-ban egy évet dolgoztam Sopronban, az ottani szülészeten. Ezután kerültem vissza Budapestre, a Péterfy Sándor utcai Kórházba. A Szülészeti Osztályon töltött 4 évem megalapozta a szakmai tanulmányaimat, és érdeklődési irányomat. Az epidurális érzéstelenítésben vezetett szülésekben szereztem nagy gyakorlatot. A Péterfyben minden kollégának hálával tartozom, de különösen Krasznai Péter osztályvezetőnek, aki mindig teljes bizalommal volt irántam. Közben másodállásban dolgoztam az Országos Gyermekegészségügyi Intézetben (OGYEI). A családtervezési szolgáltatás nőgyógyászati ambulanciáján szereztem 4 év családtervezési, meddőségi és vetélések kivizsgálásában tapasztalatot. Ebben sokat köszönhetek Dr. Czeizel Endrének és Dr. Klujber Valériának. 2008-ban, miután megnyitottam első magánrendelésem, visszatértem a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára, mint szerződéses munkatárs. Ez az időszak majdnem 5 évig tartott. Szerettem a klinikán dolgozni, sok jó emberrel ismerkedtem meg, és sok különleges esetet láttam. Megtanultam mi a koraszülés és kidolgoztam egy megelőzési stratégiát. Ebben a munkában nagy szerepet játszott Dr. Nobilis András, a PIC osztályvezetője, akire mindig hálás szívvel fogok gondolni, valamint prof. Roberto Romero (Wayne State University School of Medicine), akivel nemzetközi konferenciákon kötöttem barátságot. 2010 óta a TritonLife Róbert Magánkórházban (www.tritonlife.hu) vezetek szüléseket és végzek nőgyógyászati műtéteket, ügyelek. 2019-ben, mint orvosigazgató, 2020-ban magzati diagnosztikai részleg vezetőként vettem részt a kórház szakmai vezetésében. 2013-ban alapítottam meg a Genium Egészségügyi, Családtervezési és Diagnosztikai Központot, melybe később beolvadt a Medikids Magán Gyermekgyógyászati Központ is. 5 sikeres év után a vállalkozás akvizíciója után a Róbert Magánkórház egyik járóbeteg intézményeként üzemelt, mígnem beolvadt a TritonLife magánegészségügyi hálózatba. 2021. március után járóbeteg ellátási munkámat újra önállóan folytatom a Bolgárkertész utcai saját tulajdonú rendelőmben több kollégámmal együtt.

Ultrahang tanulmányaim:
2006-ban ismertem meg Dr. Czeizel Endrét és munkatársát, Merhala Zoltánt, a Magzati Diagnosztikai Központ vezetőjét, aki lehetőséget adott, hogy szülészeti ultrahang tanulmányokat folytassak. A legjobb ultrahang készülékekkel dolgozhattam, és a legjobb nemzetközi tanfolyamokon és konferenciákon sajátíthattam el a szülészeti és nőgyógyászati ultrahang minden fortélyát. Így juthattam el a Medison cég és Giay László jóvoltából Amszterdamba az alapozó 3D-s tanfolyamra, majd a General Electric és Homoki István segítségével Bécsbe, az első VISUS kurzusra. Azóta minden évben egy nagy konferencia és egy nemzetközi tanfolyam résztvevőjeként gyarapítom tudásom.
2008 és 2013 között a Magzati Diagnosztikai Központ ultrahang laborvezetője voltam, melynek tisztségéről a Genium Magzati Orvostudományi Központ megalapítása miatt mondtam le.
2018-ig saját központomat vezettem, majd az értékesítés után a Róbert Magánkórház orvosigazgatója, és a magzati részleg vezetője voltam. Legfőbb érdeklődési területem így lett a szülészeti és nőgyógyászati ultrahang diagnosztika, melyet szenvedélyesen szeretek. Örökké hálás leszek Merhala Zoltánnak, hogy meglátta bennem a tehetséget és lehetőséget adott.

Oktatási és tudományos tevékenység:
Még az egyetem évei alatt kezdődött, amikor a II. sz Anatómiai Intézetben voltam 2 évig tudományos diákkörös, és díjas demonstrátor. Meggyőződésem, hogy az anatómiában szerzett elmélyült ismereteim segítenek nap mint nap az ultrahangos munkámban, mely leginkább metszet- és funkcionális anatómiához hasonlít.
2001-ben alapítottam az Ifjú Tudósok Társasága Alapítványt, melynek célja az igényes tudományos ismeretterjesztés, és a nem kívánt terhesség ifjúsági prevencióját tűzte zászlajára.
2005-től 2 évig a Semmelweis Egyetemen adtam elő védőnőknek szülészetet.
2009-től a General Electric VISUS tanfolyamain tartottam képzéseket, valamint több szülész kolléga gyakorlati képzésével segítettem az FMF akkreditációt megszerezni. Rendszeresen tartok előadásokat szakmai konferencián, melyek anyagait az orvosoknak szóló részben megtalálhatják.
2013-ban indítottam el a www.koraszulesmegelozes.hu közhasznú honlapot, mely a koraszülés megelőzéséhez és kezeléséhez nyújt non-profit módon információt.
2013 és 2019 között összesen 14 saját szervezésű tanfolyamot tartottam az általam vezetett intézményben, és több mint 200 szülész-nőgyógyász hallgatóm volt. A tanfolyamok színvonalát emelte Dr. Ladányi Anikó gyermekkardiológus főorvosnő nemzetközi szintű, gyakorlatias magzati szívultrahang blokkja.

IDŐPONTFOGLALÁS

Arra esküdtem fel, hogy vigyázzak a nők egészségére, hogy ügyeljek arra: a megszületés mindig egy csodálatos és örömteli pillanat legyen, és semmi se árnyékolja be.

Pácienseim mondták

 • Kérem engedje meg, hogy ezúton fejezzük ki hálánkat és mondjunk köszönetet Önnek, amiért az immár nyolc hetes Luca baba szülei lehetünk. Amikor három év sikertelen próbálkozás után felkerestük Önt, már az első alkalommal jól estek biztató szavai és reménykedve vágtunk bele a vizsgálatokba, majd pedig az inszeminációs eljárásba. Elmondhatatlan öröm volt, amikor rögtön az első alkalmat követően pozitív terhességi teszt eredményével kereshettük fel. Köszönjük azt az odaadó szakmai és emberi törődést Önnek és valamennyi kollégájának, amelyben a vizsgálatok és a terhesgondozás során részünk volt, és amely nélkül nem tarthatnánk karunkban a mi kis csöppségünket.

  KRISZTINA ÉS GÁBOR
  Páciens
 • Nem is tudom, hogy lehet azt megköszönni, amit értünk tett és tesz. 2018. 01. 01-én reggel 9-kor idejét és energiáját nem sajnálva bejött, kinyitotta miattunk a klinikát, hogy hozzásegítsen minket legnagyobb vágyunkhoz: egy kisbabához. Csodálatos érzés, hogy ilyen orvosunk van mint ön, akire mindig minden körülmények közt lehet számítani, ha telefonon hívom és épp nem ér rá, még aznap mindig visszahívott. Ez egy nagyon megnyugtató érzés. A babaprojektünk miatt rengeteg orvoshoz rohangáltunk az évek alatt, de ezt a fajta hozzáállást sehol se tapasztaltuk

  EDINA ÉS GÁBOR
  Páciens
 • Kislányunk, Szófia 2017. 07. 27-én 3400g és 53 cm -el született császármetszéssel. Elsősorban szeretnénk megköszönni Dr. Timmerman Gábornak azt a hihetetlen szakmai tudást, kedvességet, szeretetet amit kaptunk várandósságom során és ,hogy világra segítette a mi kicsikénket, továbbá köszönet a összes dolgozónak, asszisztenseknek akik a segítségünkre voltak várandósságom és terhesgondozásom alatt. Nagyon profi csapat és hihetetlen kedvesség ami fogadott minket hétről hétre! Köszönjük, hogy itt válhattunk egy családdá.❤

  BRIGITTA ÉS CSABA
  Páciens
 • Timmermann doktor úrnak üzenem, a garancia, amit a nem megállapítására használ, 100 százalékos. Mindig izgatottan vártuk az ultrahang vizsgálatokat, egy élmény volt önökhöz járni. Egészségesen született kislányom, Anna.

  MÓNIKA
  Páciens
 • Szeretnénk köszönetet mondani Timmermann Doktor Úrnak, aki a kiváló szakmai tudásával és kedvességével a babatervezésünktől egészen a kisfiunk, Balázs megszületéséig végig a segítségünkre volt. Továbbá köszönet az asszisztenseknek, akik a terhesgondozás alatt mindig nagyon segítőkészek és kedvesek voltak. Külön említést érdemel, a központ kiváló felszereltsége, ami szintén hozzájárult ehhez az élményhez. Munkájukhoz további sikereket kívánunk!

  EDIT ÉS JÓZSEF
  Páciens

Időpontfoglalás

Kedves páciensünk!

2024.06.07-től- 2024.06.23-ig szabadságon leszünk.
Az időpontfoglalás telefonon keresztül zavartalanul üzemel.

Laborszolgáltatásunk ez idő alatt zárva tart.
Igazolásokat/ Receptfelírásokat legközelebb rendelési időben 06.25-én kedden tudunk teljesíteni.
Megértését köszönjük!

Tisztelettel:
Dr. Timmermann Gábor